La filosofia de menjar sa

Per aquest primer article al blog m’agradaria fer una introducció sobre què és menjar sa i quins beneficis comporta al nostre cos.

Primer de tot dir-vos que no totes les recomanacions serveixen per a tothom, per exemple, a una persona li anirà bé menjar 3 cops al dia i a una altra persona li anirà bé menjarne 5 o 2. Una menjarà amanides per sopar i es trobarà perfectament i a l’altra se li inflarà la panxa i li costarà fer la digestió.

Per tan ,cal conèixer el nostre cos i escoltar-lo, cal entendre com funciona i comprovar que no hi hagi cap al·lèrgia, intolerància, mal funcionament que ens faci estar malament.

Què és menjar sa?

Menjar sa és consumir aliments beneficiosos pel nostre cos, és menjar el més natural possible, és introduir a la nostra dieta aliments poc processats, de temporada, de proximitat i utilitzant cuinats que conservin els nutrients. També és tenir en compte les necessitats calòriques segons l’estil de vida i l’esport que fem, o l’etapa que estem vivint (embaràs, malaltia…)

I ara direu, que complicat!!

Doncs la veritat és que ho sembla, però només cal una mica de pràctica i els beneficis són tants, que de seguida veureu que val la pena.

I perquè ho he de fer?

Ho has de fer per tu, pel teu cos que només en tenim un i l’hem de cuidar i per la teva ment que t’agrairà que hagis triat cuidar-te. Però només ho has de fer quan ho decideixis tu, no els teus familiars, amics, modes que vols seguir.

Penseu que la indústria alimentària crea aliments addictius, els ultraprocessats estan pensats per donar-te una explosió de sabor i generar un benestar momentani, això crea una addició al cos i sempre en necessita més.

Si ens acostumem a aquesta sensació, serà normal que no ens agradi el gust de les verdures o altres aliments. Però tranquils, el paladar es pot reeducar i comprovareu que menjant saludable us sentireu més energètics i vitals

Per tan menjar sa no ha de ser una obligació o una moda, ha de ser una elecció cap a una filosofia de vida sana, bona alimentació, exercici físic i benestar emocional.

Amb aquest blog mica en mica anirem aprofundint en diferents temes, si vols que parli d’algun tema en concret que t’interessa molt només m’ho has de dir!

Deixa un comentari