Rotlles thai

2 persones

15 minuts

Sense gluten

Sense lactosa

Vegà

Aquesta recepta són uns rotlles típics de Vietnam, l’embolcall és d’arròs i per això són aptes per celíacs ja que no conté gluten.

Es poden fer amb molts ingredients però jo he optat per fer-los vegetarians, per tant, porten verdures de molts colors, això indica que ens aportaran molts antioxidants, vitamines, minerals i fibra ideals per la nostra dieta.

En la recepta típica es solen fregir, però aquesta és un tipus de cocció gens recomanada, ja que aporta moltíssims greixos i al augmentar tan la temperatura dels aliments aquests perden propietats. Com que la massa és comestible sense coure no li farem cap tipus de cocció! Seran un plat molt refrescant!

També hi afegirem una salsa amb tofu, així tindrem un aport de proteïna vegetal.

Ingredients

Per la salsa:
- 50g de tofu
- 50ml d'oli d'oliva verge extra
- 1 cullerada petita de curry
- 1 all

Pels rotlles:
- Mig pebrot vermell
- Mig mango
- Un tros petit de col lombarda
- 4 fulles d'enciam
- 2 pastanagues
- Un grapat de germinats
- 4 papers d'arròs (són com "tortitas" però d'arròs)

Comencem per la salsa, posem tots els ingredients en un vas d’una batedora i triturem bé fins que tinguem una barreja homogènia.

Per fer els rotlles cal que tallem totes les verdures en tires fines. Després posarem el paper d’arròs en un plat fondo amb aigua calenta durant uns 5-6 segons, fins que queda tou. El traslladem sobre la taula de treball i el muntarem. Farem aquest procediment per cada un individualment, si els remullem tots a la vegada se’ns enganxaran. 

Posarem una mica de cada verdura en la part de baix del cercle que fa el paper, llavors ho enrotllarem fins a la meitat i doblarem les puntes cap a dins, acabarem de donar la volta i així es tancarà el rotlle. És com si féssim un farcell de verdures.

Un cop fets els tallarem per la meitat i els servirem amb la salsa. Espero que us animeu a fer-los i que us agradin molt!!

Teniu el vídeo de la recepta al meu IGTV i a la web de la Comarca d’Olot.